Newsletter της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΕΑΠ

Τεύχος: 3 / Φεβρουάριος 2013

Απολογισμός Ημερίδας 12/12/2012 με Θέμα: «Σκέψου Καινοτομικά-Πράξε Επιχειρηματικά: Προκλήσεις και Ευκαιρίες»

Δημοσίευση: 8/2/2013
Επιμέλεια: Μιχάλης Ξένος Επιστημονικός Υπεύθυνος ΜΚΕ Αναπληρωτής Καθηγητής ΣΘΕΤ

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 12/12/2012 η εναρκτήρια Ημερίδα της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΑΠ με θέμα «Σκέψου Καινοτομικά – Πράξε Επιχειρηματικά: Προκλήσεις και Ευκαιρίες». Η ημερίδα προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο γεμίσε με την παρουσία του τον Πολυχώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Περί Τεχνών» στην Πάτρα. Συμειώνεται ότι οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν σε αριθμό τους 180.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των φοιτητών και αποφοίτων του ΕΑΠ για την επιχειρηματικότητα και τις πολιτικές ανάπτυξης της καινοτομίας μέσα από βέλτιστες πρακτικές και επιτυχημένα παραδείγματα επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η εκδήλωση εγκαινιάζει μια σειρά ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δράσεων που προγραμματίζεται να υλοποιηθούν από τη Μονάδα το προσεχές διάστημα.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο κ. Ανδρέας Φίλιας, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης του Δήμου Πατρέων και ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το πρόγραμμα των εισηγήσεων άρχισε με την παρουσίαση των  δράσεων της ΜΚΕ του ΕΑΠ. Ακολούθησε εισήγηση του Διευθυντή του ΜΠΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) του ΕΑΠ Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Αθανάσιου Μιχιώτη, ο οποίος παρουσίασε τη σύνδεση προγραμμάτων σπουδών και επιχειρηματικότητας. Ο κ. Γιώργος Στρογγυλόπουλος Πρόεδρος της LOGOTECH S.A. ανέλυσε τις πολιτικές για την καινοτομία και τη σημασία τους στo σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον ανάπτυξης. Το πρώτο μέρος έκλεισε με την κα Νίκη Λαμπροπούλου, Διαχειρίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, η οποία παρουσίασε το διαδικτυακό μάθημα διαχείρισης καινοτομίας.

Στο δεύτερο μέρος ο κ. Γιώργος Παππάς εκπρόσωπος της ομάδας θεσμικών παρεμβάσεων της ΟΕΣΥΝΕ μίλησε για την πατέντα ως επιχειρηματικό εργαλείο και για την αναγκαιότητα κατοχύρωσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις επιχειρήσεις αρχικών σταδίων. Ακολούθησαν ως  επιτυχημένα παραδείγματα επιχειρηματικής δραστηριότητας οι παρουσιάσεις δυο καινοτόμων ελληνικών start-up επιχειρήσεων. Η κ. Σιαίνη συν-ιδρύτης της εταιρείας e-adeia.gr παρουσίασε την eplans την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία φιλοδοξεί να φέρει επανάσταση στο χώρο των έτοιμων αρχιτεκτονικών λύσεων. Ο κ. Χατζηγιαννακης (CTO) ανέλυσε μεσά από την περίπτωση της Oplon Games τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο χώρο των video games και την επιτυχία του ελληνικού εγχειρήματος στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών επικεντρώθηκαν στη ανταλλαγή, μεταφορά και αξιοποίηση βέλτιστων πολιτικών και πρακτικών για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την ενθάρρυνση της καινοτομικής σκέψης των συμμετεχόντων φοιτητών και αποφοίτων του ΕΑΠ.

Η εκδήλωση αποτέλεσε έναυσμα προβληματισμών και έκκλεισε με συζήτηση ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές και το κοινό στο οποίο παρευρέθηκαν καθηγητές, επιχειρηματίες και απόφοιτοι του ΕΑΠ που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά.

Όλες οι δράσεις της ΜΚΕ αναρτώνται στον ιστότοπο της Μονάδας (http://mke.eap.gr) τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται για να ενημερώνονται σχετικά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 2610367611.

 

Μιχάλης Ξένος,
Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΑΠ,
Επιστημονικός Υπεύθυνος Πράξης ΜΚΕ ΕΑΠ

 

 

 

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες.

Όλες οι Δημοσιεύσεις »

Editorial                          
Editorial

Επιμέλεια: Συντακτική Επιτροπή Newsletter
Τα νέα των πράξεων         
Τα νέα της ΔΑΣΤΑΤα νέα της ΔΑΣΤΑ

Επιμέλεια: Αχιλλέας Καμέας, Επίκουρος Καθηγητής ΕΑΠ, Επιστημονικός Υπεύθυνος Πράξης ΔΑΣΤΑ


Διοργάνωση εργαστηρίων ομαδικής συμβουλευτικής

Επιμέλεια: Αθανάσιος Μιχιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΑΠ, Επιστημονικός Υπεύθυνος Πράξης ΓΔ ΕΑΠ


 Απολογισμός Ημερίδας 12/12/2012 με Θέμα: «Σκέψου Καινοτομικά-Πράξε Επιχειρηματικά: Προκλήσεις και Ευκαιρίες»

Επιμέλεια: Μιχάλης Ξένος Επιστημονικός Υπεύθυνος ΜΚΕ Αναπληρωτής Καθηγητής ΣΘΕΤ
Εξελίξεις-Επικαιρότητα      
Το Πανόραμα Δεξιοτήτων της ΕΕ

Επιμέλεια: Κ. Παπαχριστόπουλος & Ι. Σωτηροπούλου - Επιστημονική υποστήριξη ΔΑΣΤΑ


  Απαξίωση των δεξιοτήτων και Δια Βίου Εκπαίδευση

Επιμέλεια: Κ. Παπαχριστόπουλος & Ι. Σωτηροπούλου - Επιστημονική υποστήριξη ΔΑΣΤΑ


 Περί ελληνικής ανεργίας: ερμηνείες και σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις

Επιμέλεια: Γιάννης Μουζακίτης - Επιστημονικός Συνεργάτης ΓΔ ΕΑΠ


 Προκήρυξη της Δράσης «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας»

Επιμέλεια: Αθανάσιος Σακελλαρίου Σύμβουλος επιχειρηματικότητας ΜΚΕ ΕΑΠ


 Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών (ΕΣΠΑ 2007-2013)                                                                Επιμέλεια: Αθανάσιος Σακελλαρίου Σύμβουλος επιχειρηματικότητας ΜΚΕ ΕΑΠ
Έρευνες-Μελέτες              
Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας για το β’ εξάμηνο 2012

Επιμέλεια: Κ. Παπαχριστόπουλος & Ι. Σωτηροπούλου - Επιστημονική Υποστήριξη ΔΑΣΤΑ


  Leading Women in Business

Επιμέλεια: Ι. Σωτηροπούλου - Επιστημονική Υποστήριξη ΔΑΣΤΑ
Πρόσωπα                           
Κωνσταντίνος Βίγλας

Επιμέλεια: Ι. Σωτηροπούλου - Επιστημονική Υποστήριξη ΔΑΣΤΑ
Σας Ενδιαφέρει...              
Διαγωνισμός Επιχειρηματικών Ιδεών από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

Επιμέλεια: Αθανάσιος Σακελλαρίου Σύμβουλος επιχειρηματικότητας ΜΚΕ ΕΑΠ


 Χρήσιμες Ιστοσελίδες

Επιμέλεια: Α. Κανελλοπούλου & Ι. Σωτηροπούλου ΔΑΣΤΑ
Το βήμα Των Φοιτητών & Αποφοίτων
Συνεντεύξεις αποφοίτων 2012

Επιμέλεια: Συντακτική Επιτροπή Newsletter