Newsletter της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΕΑΠ

Τα νέα της ΜΚΕ

Δημοσίευση: 28/06/2013
Επιμέλεια: Μιχάλης Ξένος Επιστημονικός Υπεύθυνος ΜΚΕ Αναπληρωτής Καθηγητής ΣΘΕΤ

 

 

Με τη συμμετοχή 150 φοιτητών και αποφοίτων του ΕΑΠ ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 24/05/2013στο Ξενοδοχείο Τιτάνια (Αθήνα) η δεύτερη ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του ΕΑΠ με θέμα «Καινοτομική Επιχειρηματικότητα: Πολιτικές Ανάπτυξης και Δυνατότητες Χρηματοδότησης».

Προσκεκλημένοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν εκπρόσωποι φορέων στήριξης της καινοτομικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα σήμερα. Η ημερίδα έδωσε τη δυνατότητα στους φοιτητές και αποφοίτους του ΕΑΠ να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες δομές στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Οι κ.κ. Αλέξανδρος Ρούστας, Γενικός Διευθυντής IQbility, Γιώργος Τζιραλής, Partner Openfund, Γιώργος Γκανέτσος, CEO Delphi Group, Ειρηναίος Φιλιππίδης CMO Groopio.com, Ιφιγένεια Ορφανού μέλος της Ομάδας Θεσμικών Παρεμβάσεων ΟΕΣΥΝΕ (τ. Ειδική Γραμματέας Ευρωπαϊκών Πόρων)Λουκάς Πηλίτσης, CEO Peiraus Equity Advisors, Λύδα Μοδιάνο Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Eurobank και Σπύρος ΚαπετανάκηςCEO Colab Athens,παρουσίασαν μέσα από τις εμπεριστατωμένες ομιλίες τους το υπό ανάπτυξη οικοσύστημα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα δίνοντας έμφαση στις πρωτοβουλίες στήριξης αλλά και στις δυνατότητες χρηματοδότησης νέων καινοτόμων επιχειρήσεων.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) ο κ. Παναγιώτης Χατζηνικολάου Προϊστάμενος τμήματος Συντονισμού και Αποτίμησης Έρευνας Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας. Συντονίστρια της Εκδήλωσης ήταν η κ. Ελίνα Μακρή δημοσιογράφος και ιδρύτρια του oikoMedia.org.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι επιχειρηματικές ιδέες των ομάδων που βραβεύτηκαν σε πρόσφατους διαγωνισμούς, αποτελώντας παράδειγμα για τους φοιτητές και αποφοίτους που προσανατολίζονται στο επιχειρείν. Οι κ.κ. Αλέξανδρος Γαρεφαλάκης, Υποψήφιος Διδάκτορας του ΕΑΠ και Γεώργιος Τσιάμης, Προγραμματιστής IT, παρουσίασαν την εφαρμογή G&T ένα επιτυχημένο μοντέλο ποιοτικής ανάλυσης πληροφοριών. Η κα Δήμητρα Κοσμίδου φοιτήτρια του ΕΑΠ & ο κ. Χρήστος Ξενακίδης, Αναλυτής Συστημάτων / Μηχανικός Λογισμικού, παρουσίασαν τη δική τους καινοτόμο εφαρμογή επιβοηθητικών τεχνολογιών για την ενεργό και υγιή γήρανση.

Την εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε μέσω live video streaming (http://www.ustream.tv/channel/eap-24-5-2013) παρακολούθησε επίσης on-line μεγάλος αριθμός φοιτητών.

Στις προγραμματισμένες μας δράσεις για τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο περιλαμβάνεται η συνέχεια της διοργάνωσης των «ανοικτών» σεμιναρίων ειδικής θεματολογίας επιχειρηματικότητας και καινοτομίας για τις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το helpdesk της Μονάδας στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 2610367611.

 

Μιχάλης Ξένος,
Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΑΠ,
Επιστημονικός Υπεύθυνος Πράξης ΜΚΕ ΕΑΠ
 
 

 

 

 

Επικοινωνία

Ιστοσελίδα: http://mke.eap.gr
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου
Αναπληρωτής Καθηγητής Σ.Θ.Ε.Τ. κ. Μιχάλης Ξένος
 

Προσωπικό
Αθανάσιος Σακελλαρίου
E-mail :  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ:  2610 367611
Fax : 2610 367616

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες.

Όλες οι Δημοσιεύσεις »

Editorial                                  
Editorial

Επιμέλεια: Συντακτική Επιτροπή Newsletter
Τα νέα των πράξεων          
Τα νέα της ΔΑΣΤΑ

Επιμέλεια: Αχιλλέας Καμέας, Επίκουρος Καθηγητής ΕΑΠ, Επιστημονικός Υπεύθυνος Πράξης ΔΑΣΤΑ


Χαιρετισμός ΕΥ ΓΔΤα νέα του ΓΔ

 

Επιμέλεια: Αθανάσιος Μιχιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΑΠ, Επιστημονικός Υπεύθυνος Πράξης ΓΔ ΕΑΠ


            

Τα νέα της ΜΚΕ

 

 

Επιμέλεια: Μιχάλης Ξένος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΑΠ, Επιστημονικός Υπεύθυνος Πράξης ΜΚΕ ΕΑΠ

 

Εξελίξεις-Επικαιρότητα  

Σχετικά με τα περιβάλλοντα Συν-εργασίας...

 

 Επιμέλεια: Ι. Σωτηροπούλου-Επιστημονική Υπόστηριξη ΔΑΣΤΑ ΕΑΠ


 Περί επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας

Επιμέλεια: Γιάννης Μουζακίτης-Επιστημονικός Συνεργάτης του Γραφείου Διασύνδεσης του ΕΑΠ    Έρευνες-Μελέτες            
Κοινωνικά Δίκτυα και επιχειρήσεις:Αξιοποιώντας τη δύναμη των Social Media                

Επιμέλεια:  Α. Κανελλοπούλου-Διαχείριση Οικονομικού και Φυσικού Αντικειμένου ΔΑΣΤΑ ΕΑΠ

 Πρόσωπα                            
Ελληνική ειχειρηματικότητα στο Dubai!

Επιμέλεια:  Α. Κανελλοπούλου-Διαχείριση Οικονομικού και Φυσικού Αντικειμένου ΔΑΣΤΑ ΕΑΠ
Σας Ενδιαφέρει...               
Διαχείριση χρόνου

 Επιμέλεια: Ι. Σωτηροπούλου-Επιστημονκή Υποστήριξη ΔΑΣΤΑ ΕΑΠ


H Έναρξη νέου έργου« Προηγμένες Υπηρεσίες Παρακολούθησης Ηλικιωμένων μέσω Δικτύων Αισθητήρων - ADVENT»

Επιμέλεια: Α. Κανελλοπούλου-Διαχείριση Οικονομικού και Φυσικού Αντικειμένου ΔΑΣΤΑ ΕΑΠ