Newsletter της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΕΑΠ

Editorial

Δημοσίευση: 28/06/2013
Επιμέλεια: Συντακτική Επιτροπή Newsletter

 

 

 

 

Αγαπητά μέλη της κοινότητας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου,

Σας καλωσορίζουμε στο πέμπτο ενημερωτικό τεύχος της ηλεκτρονικής περιοδικής έκδοσης (Newsletter) της Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ), του Γραφείου Διασύνδεσης (ΓΔ), και της Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του ΕΑΠ.

Η παρούσα έκδοση περιέχει ποικιλία άρθρων για την σταδιοδρομία, την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Μια περίληψη των άρθρων παρουσιάζεται παρακάτω.

Στα «Νέα των πράξεων» οι τρεις πράξεις σας ενημερώνουν για τις δράσεις που έχουν πραγματοποιήσει και αυτές που προγραμματίζουν. Η ΔΑΣΤΑ σας ενημερώνει για τις μελέτες του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας που ολοκληρώθηκαν και είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΔΑΣΤΑ, όπως και το σύντομο και εύληπτο εκπαιδευτικό υλικό σε μορφή παρουσιάσεων. Κάνει έναν απολογισμό για την ενημερωτική εκδήλωση τον Απρίλιο στο Ηράκλειο, και για την εκδήλωση που έγινε στις 15 Ιουνίου στην Αθήνα με θέμα «Η Σταδιοδρομία στις Εφαρμοσμένες και στις Εικαστικές Τέχνες». Το ΓΔ αναφέρεται στους δυο κύκλους εργαστηρίων ομαδικής συμβουλευτικής που διοργάνωσε τους προηγούμενους μήνες: ο πρώτος υλοποιήθηκε τον Απρίλιο και είχε θέμα «Επαγγελματική Ανάπτυξη και Σχεδιασμός Σταδιοδρομίας», ενώ ο δεύτερος υλοποιήθηκε τον Ιούνιο και είχε τον τίτλο «Αναζήτηση Εργασίας – Βιογραφικό Σημείωμα – Συνοδευτική Επιστολή». Περισσότερες πληροφορίες (ημερομηνίες, μαθησιακά αποτελέσματα κλπ) για τα σεμινάρια, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΓΔ. Η ΜΚΕ κάνει τον απολογισμό της ημερίδας που έγινε τον Μάιο στην Αθήνα με τίτλο «Καινοτομική Επιχειρηματικότητα: Πολιτικές Ανάπτυξης και Δυνατότητες Χρηματοδότησης». Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα τρέχοντα σεμινάρια ειδικής θεματολογίας που διοργανώνει η ΜΚΕ σε Άθήνα, Θεσσαλονική και Πάτρα από την ιστοσελίδα της.

Στην ενότητα «Εξελίξεις – Επικαιρότητα» με άρθρα ευρείας θεματολογίας ενημερώνεστε για θέματα σχετικά με την απασχόληση σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα βρείτε ένα ενδιαφέρον άρθρο με θέμα την πολυσυζητημένη «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας» όπου παρουσιάζονται οι στόχοι και η δυναμική του συγκεκριμένου προγράμματος, ενώ καταγράφονται και ορισμένες πρώτες παρατηρήσεις από τη διαδικασία υλοποίησης. Ακόμα, θα πληροφορηθείτε για τη νέα τάση στον κόσμο του επιχειρείν και όχι μόνο, που κάνει εφικτή τη δυνατότητα της ατομικής και ανεξάρτητης «συν-εργασίας». Ανατρέξετε στο άρθρο μας για να μάθετε όλες τις διαθέσιμες διευθύνσεις σχετικά με τη νέα τάση.

       Στην ενότητα «Έρευνες – Μελέτες» φιλοξενείται μια έρευνα της Manpower για την ευεργετική επίδραση των SocialMedia στην προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Στην ενότητα «Πρόσωπα» θα βρείτε αναδημοσίευση μιας συνέντευξηςτου επιχειρηματία Νίκου Μυγδάλη, συνιδιοκτήτη της IMIGROUP που εδρεύει και διοικεί την επιχείρησή του στο Dubai από το 2008.

       Στην ενότητα «Σας ενδιαφέρει», θα βρείτε μαι χρήσιμη λίστα με συμβουλές και tipsγια τη διαχείριση του χρόνου γενικά όσο και ειδικά μπροστά στις εξετάσεις. Επίσης, σας ενημερώνουμε για ένα νέο ερευνητικό έργο που συμμετέχει το ΕΑΠ και έχει τίτλο: «ADvanced monitoring serVices of Elder via sensor NeTworks / Προηγμένες Υπηρεσίες Παρακολούθησης Ηλικιωμένων μέσω Δικτύων Αισθητήρων – ADVENT». Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξατε στην ιστοσελίδα του ΕΕΥΕΜ.

 

Σας ευχόμαστε

Καλή Ανάγνωση και Καλό Καλοκαίρι!

 

Η συντακτική επιτροπή
*e-mail επικοινωνίας : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες.

Όλες οι Δημοσιεύσεις »

Editorial                                  
Editorial

Επιμέλεια: Συντακτική Επιτροπή Newsletter
Τα νέα των πράξεων          
Τα νέα της ΔΑΣΤΑ

Επιμέλεια: Αχιλλέας Καμέας, Επίκουρος Καθηγητής ΕΑΠ, Επιστημονικός Υπεύθυνος Πράξης ΔΑΣΤΑ


Χαιρετισμός ΕΥ ΓΔΤα νέα του ΓΔ

 

Επιμέλεια: Αθανάσιος Μιχιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΑΠ, Επιστημονικός Υπεύθυνος Πράξης ΓΔ ΕΑΠ


            

Τα νέα της ΜΚΕ

 

 

Επιμέλεια: Μιχάλης Ξένος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΑΠ, Επιστημονικός Υπεύθυνος Πράξης ΜΚΕ ΕΑΠ

 

Εξελίξεις-Επικαιρότητα  

Σχετικά με τα περιβάλλοντα Συν-εργασίας...

 

 Επιμέλεια: Ι. Σωτηροπούλου-Επιστημονική Υπόστηριξη ΔΑΣΤΑ ΕΑΠ


 Περί επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας

Επιμέλεια: Γιάννης Μουζακίτης-Επιστημονικός Συνεργάτης του Γραφείου Διασύνδεσης του ΕΑΠ    Έρευνες-Μελέτες            
Κοινωνικά Δίκτυα και επιχειρήσεις:Αξιοποιώντας τη δύναμη των Social Media                

Επιμέλεια:  Α. Κανελλοπούλου-Διαχείριση Οικονομικού και Φυσικού Αντικειμένου ΔΑΣΤΑ ΕΑΠ

 Πρόσωπα                            
Ελληνική ειχειρηματικότητα στο Dubai!

Επιμέλεια:  Α. Κανελλοπούλου-Διαχείριση Οικονομικού και Φυσικού Αντικειμένου ΔΑΣΤΑ ΕΑΠ
Σας Ενδιαφέρει...               
Διαχείριση χρόνου

 Επιμέλεια: Ι. Σωτηροπούλου-Επιστημονκή Υποστήριξη ΔΑΣΤΑ ΕΑΠ


H Έναρξη νέου έργου« Προηγμένες Υπηρεσίες Παρακολούθησης Ηλικιωμένων μέσω Δικτύων Αισθητήρων - ADVENT»

Επιμέλεια: Α. Κανελλοπούλου-Διαχείριση Οικονομικού και Φυσικού Αντικειμένου ΔΑΣΤΑ ΕΑΠ